Ditt namn här

Recept muffins!

Blåbärsmuffins
 
Goda stora amerikanska blåbärsmuffins. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna och ger god smak men det går även bra med vanligt strösocker.
Timglas     Tid: 35 min varav 20 min i ugnen                                
Portioner     12 st stora   

Ingredienser:

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl farinsocker
    • eller    2 dl strösocker    
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl färska eller halvtinade frysta blåbär eller andra bär t.ex. hallon, vinbär, lingon

Utrustning du behöver:

  • 12 st stora muffinsformar

Gör så här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör smör och socker till en jämn smet.  Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet.  Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.  Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.

Låt svalna. Ät och njut!

 
 
 




Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej på bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihåg mig?
Tack för din kommentar!